Tips voor het plaatsen en onderhouden van de Grafplank

Alle grafplanken worden met bijpassende houten steun geleverd, zodat ze rechtop op een graf geplaatst kunnen worden. U kunt de grafplank ook plat neerleggen op het graf, zonder gebruikmaking van de steun.

De grafplanken zijn drie keer met olie geïmpregneerd om op een milieuvriendelijke wijze de grafplank tegen weersinvloeden te beschermen. Hierdoor is er sprake van verduurzaamd hout. Desalniettemin zal, daar waar de grafplank de grond raakt, sneller sprake zijn van houtafbraak. U kunt dit proces uitstellen door de grafplank, net als bijvoorbeeld schuttinghout of houten tuinmeubels, jaarlijks te reinigen, eventueel licht te schuren en opnieuw van een laagje olie te voorzien. U kunt hiervoor een standaard onderhoudssetje bijbestellen. Let op: dit hoeft niet. Als u de grafplank op wilt laten gaan in de natuur, en langzaam wil laten composteren, dan kunt u de plank beter met rust laten.

Omdat hout een natuurproduct is kunnen er na enige tijd ook zwammen op ontstaan, zeker op plaatsen waar de plank direct met vochtige aarde in aanraking komt. Deze zwammen kunt u in een vroeg stadium makkelijk verwijderen met een scherp mes. Om de grafplank nog langer te behouden wordt u geadviseerd de plank op een ondergrond van kiezels of schelpen te plaatsen zodat direct contact met aarde vermeden wordt.